Lämpöpumppu ja LVI myymälä Nuijamiestenkadulla Mikkelissä. Tervetuloa!

Ilmalämpöpumppu

Säästöä lämmityksestä kohtuullisella investoinnilla – nopeasti ja ekologisesti

Ilmalämpöpumpun hyödyt

Ilmalämpöpumpulla lämmityskuluista saatavat säästöt vaihtelevat tyypillisesti noin 30-40% välillä. Säästöihin vaikuttavat maantieteellinen sijainti, lämmitystarpeen vaihtelu lämpöpumpun oikea käyttö. Ilmalämpöpumpulla pidät sisälämpötilan aina itsellesi sopivana ja tasaisena. Pumpun avulla viilennät ja lämmität kotiasi tai kiinteistöäsi vaivatta. Samalla parannat sisäilman laatua.

Mitoitus

Ilmalämpöpumpun kokoluokkaa ei voi määritellä pelkästään tilan neliöihin pohjautuen. Jos tila on avoin, ilmavirta pääsee vapaasti liikkumaan koko tilassa. Jos tila on eroteltu esimerkiksi väliseinillä, ilmalämpöpumpun vaikutusalue jää pienemmäksi koska ilmavirta ei pääse liikkumaan esteettömästi koko tilassa. Ota mitoituksessa ja sijoittelussa huomioon lämpöpumpun ilmavirran liikkuminen ja sen vaikutusalue.

Vinkit parhaaseen säästöön

  • Säädä varsinaisen lämmitysjärjestelmän lämpötila 2-4 astetta ilmalämpöpumpun asetusarvoa matalammalle. Esim. patteritermostaatit  17-19 astetta, lämpöpumppu 21 astetta
  • Pidä lämpöpumppu lämmityskaudella lämmityksellä ja jäähdytyskaudella jäähdytyksellä, EI automatiikalla
  • Varmista jäähdytyskäytössä, ettei muu lämmitysjärjestelmä kytkeydy päälle
  • Sisäyksikön väärä puhallinnopeus voi heikentää COP-arvoa. Mikäli laitteessa on automaattinen puhallinnopeuden säätö, käytä sitä
  • Asenna sisäyksikkö tilaan, jossa ilma pääsee leviämään esteettömästi. Pidä talon väliovia mahdollisimman paljon avoimina jotta ilma pääsee leviämään.
  • Muista puhdistaa sisäyksikön suodattimet kuukauden välein
  • Takan käyttö yhdessä ilmalämpöpumpun kanssa on toimiva ratkaisu.

Katso esimerkkejä malleistamme:

Ota yhteyttä ja kysy lisää!